Curnê Reş zaferi Colemêrg'de direnenlere armağan edildi

Mazbatalarını alan DEM Partili Curnê Reş Belediye eşbaşkanları, seçim zaferini Colemêrg’de direnenlere armağan ettiklerini açıkladı.

CURNÊ REŞ MAZBATASINI ALDI

Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde yenilenen seçimden tekrar zaferle çıkan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adayları Garip Yeşil ile Serhan Paydaş, mazbatalarını aldı. Partilerinin ilçe binası önünde binlerce seçmeniyle bir araya gelen Curnê Reş Belediyesi eşbaşkanları Yeşil ve Serhan Paydaş, buradan İlçe Seçim Kuruluna kitlesel yürüyüşle geçti. İlçe Seçim Kurulu'nda mazbatalarının almalarının ardından "Direne direne kazandık" sloganları eşliğinde belediye hizmet binasına gelen eşbaşkanlar burada açıklama yaptı.
Eşbaşkanların konuşması öncesi söz alan DEM Parti Riha İl Başkanı Bekir Karakeçili, "Hilvan halkının zaferi tüm Kürt halkının zaferidir. 45 yıllık demokratik yerel yönetim zaferidir. Biz bu zaferi başta Nadir Temel ve yol arkadaşlarına armağan ediyoruz. 2 Haziran 1994'te şehit edilen Muhsin Melik'e atfediyoruz. Bu zaferi şuanda iradesi gasp edilmek istenen Hakkari halkına armağan ediyoruz. Biz bu gaspı kabul etmiyoruz" dedi.

'HALKIN ÜSTÜNDE HİÇBİR GÜÇ YOKTUR'

İlçede seçimin yenilendiğini hatırlatan Curnê Reş Belediye Eşbaşkanı Serhan Paydaş, "Bu faşist zihniyete 2 Haziran’da gereken cevabı sandıkta verdik. Halkın iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur. Hilvan'da 2 Haziran'daki sonuçlar kayyım siyasetine karşı büyük bir cevaptır. 31 Mart ve 2 Haziran arasında gösterdiğimiz direnişi Hakkari halkları içinde göstereceğiz. Hakkari'deki bizim olan belediyeyi alacağız. Nasıl 31 Mart'ta irademiz gasp edildiyse bugün de Hakkari halklarının iradesi gasp edilmiştir. Tüm Kürt halkının iradesi gasp edilmiştir, mücadelemiz devam edecektir. Halkın iradesi her şeyin üstündedir. Sandık ile gelen sandık ile gider" diye konuştu.  

Belediye Eşbaşkanı Garip Yeşil ise "Yaklaşık 5 aydır seçim çalışması içindeyiz. 31 Mart’ta irademiz ayaklar altına alındı, ama bir kez daha irademizle kazandık. Hilvan halkı iradesine sahip çıktı. Bugün bizim için tarihi bir gün. Hilvan halkı bugün tarihine sahip çıkmıştır. Bu mazbatayı Hakkari'de direnen halklara armağan ediyoruz. Sonuna kadar onlarla dayanışma içinde olacağız. Colemêrg belediyemizi alana kadar onların yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eşbaşkanlar belediye binasına geçerek görevlerine başladı.